sobota, 29. september 2012

13. Langkawi fish

Langkawi, 29. september 2012

Selamat datang!

Zadnja dva dneva se z Jernejo v glavnem ubadava z lokalno fauno in sistematičnim preučevanjem jedilnega lista lokalne in taglavne indijske restavracije. Skratka, ni nama hudega;-)!







Vceraj sva tako dobesedno pri sosedih obiskala Underwater world, enega večjih azijskih akvarijev. In je bilo res luštno: hranjenje pingvinov, tjulni, morski psi, še papige in opice pa kače za povrhu. In miljavžnt rib, ribic, moren in mant,... Pa tudi glih ene tolk otrok - pač vikend. V enem delu imajo akvarij urejen v stilu ladijske razbitine in imaš ribe ob in nad seboj! Pa pri pingvinih je pa kar tunel: pingvini so spodaj beli in zavarivajo ta spodnje kolege, zgoraj so pa Črni in zeznejo aviacijo;-)! Res prijetne tri urice!

Danes sva šla pa na izlet. Na drugo stran otoka - cele pol urce vožnje ;-). Čez polja riža z vodnimi bivoli in čapljami, nasadi kavčukovca in nekaj bolj kot ne žalostnih vasi.

Potem pa v čoln z enim prav prijaznim in mladim vodičem. In se furat po kanalih med mangrovami, med kraškimi pečinami, dirkati po valovih Andamanskega morja tik ob tajski meji (mobilno omrežje tajske me je že pozdravilo;-)), se sprehodit po mali kraški jamici in gledat netopirje (ah, če pa imamo postonjsko in proteusa...). 

Ustavili smo se tudi na fish farmi. Gre za plavajočo ploščad s kakšnimi 20 bazenčki z različnimi ribami; morski psi, piranhe, sting ray,... In naredijo ful zanimivo predstavitev. In jaz sem nahranil tistega repatega skata :-o! Moški je bil čist fajn, pol se je pa še ženska vmešala in si vzela svoj delež. In dokazala, da ni čisto brezzoba,tako kot so dedci;-).

Potem smo pa na dveh mestih še opice (makake) gledal. V bistvu so bolj one nas - hrana je le hrana;-). Ene znajo plavati in lepo po morju čof čof do čolna, druge so pa male žeparke in lepo z dreves na čoln pa pobasat vso hrano na oku. Ampak eni je pa Nejka dala arašid!!! Se je opička lepo zraven vsedla, Nejka olupla arašid in ji ga dala v rokco:-D! (iiiiiiiiiiiiii)
 

Pol smo šli pa še orle hraniti. Dve vrsti. Na enem mestu. (s cmokom v grlu, ker s tem dejansko rušijo naravno ravnotežje, poleg tega pa ti orli sami več niso sposobni lovit hrane... :( )
Ja, tudi takšni instant turistični izleti so lahko čisto zanimivi in poučni, kako pa (kvarno?) vplivajo na populacije teh živali v neke vrste odprtih živalskih vrtovih, pa raje ne razmišljam...
 

Hrana. Mmm. Že prvi dan sva odkrila Tomato. Cela ekipa Indijska. Kadarkoli prideva (odprto 24h! RAZEN v petek, med 13h in 14:30!!) - vedno isti kelnarji in kuharji :-o!? Jedilni list pa lepo počasi in vztrajno secirava. Kot stalne stranke že svetujeva ta novim turistom ;-).

Imajo supeer čaj - s cukrom ali pa sladkim (kondenziranim) mlekom. Ta je kot kakav :-P. Pa en kup rižev in nudlov. Pa paradajz juho. Pa roti (vlečeno testo - kot en prazen burek) na ene 12 načinov. Najboljši je s čokolado - kot palačinke z nutelo :-P! Skratka, nocoj sva se nažrla in napojila za manj kot pet eur. Oba.

Ok, zdaj ste že lačni;-). Še dobro,da bo čas večerje kmalu tudi pri vas;-). Le da sem jaz po večerji na hitro skočil (pravzaprav na dolgo odkorakal po peščeni plaži) v Andamansko morje...