petek, 21. september 2012

8. Čilavt na ajlandu

Perhentian Islands, 21. september 2012



Zdaj sva pa že napol domorodca na rajskem otočku. Ne morem ravno reči,da je tudi samotni - vsaj tale najin zalivček ne, ima pa zato internet;-)! No,pri vsej množici Japončkov in njihove kosooke rodbine tu,to niti ni čudno;-).
Jernejin delovni radij obsega nekih 100 m med najino hišico,najbližjo restavracijo in najbližjo plažo. In eno knjigo, ki je ne odloži ne pod palmo,ne pod nočno svetilko;-). (Ken Follet - World without end, če koga zanima, zelo priporočam.)
Jaz pa malo raziskujem - včeraj čez gozd (kao dzungla) ene 15 min na drugo stran otoka do naaajvečje plaže 

- Long beach. Najina ful bolj luštna in senčna:-). Jutri bom probal do konca otoka po tlakovanih obalnih potkah,da od blizu še ostale plažice vidim.

Danes pa... sem šel na snorkling trip! Noro! Vrhunec je bilo plavanje z enometrsko
(khm...) želvo. Lahko bi se je bil dotaknil, tako blizu je bila! Morskega psa sicer nisem videl - sva jih pa že včeraj na najini plaži! Je bilo pa noro se znajti sredi jate rib, gledat mavrične barve parrot fish, pa videti Nemota v živo, pa še pa še! S seboj sem imel Andrejevo kamero in me res zanima, kaj je ratalo!

Je bila pa na izletu še ena Francozinja, tudi s tako kamero, in mi je popoldne pokazala fotke na računalniku, nekaj sem jih presnel. In so fajn:-)!
Drugace pa - zgodba tele Claude: je pustila sluzbo po 3 letih in zdaj je na podpori brezposelnim. Za tri leta!!! O višini raje nisem vprašal... Vsake 3 mesece bo pač prifrčala nazaj v Francijo, da se poštemplja(?!).
 

Kdo potemtakem že rešuje/ogroža euro!?
 

Pa da zaključim z dobro novico: imeli so plavutke št. 46/47:-D!!
 






Kdor je na trgatvi, dobro vino! Ostalim pa tudi lep vikend!