ponedeljek, 4. maj 2009
















Cau!

Vceraj sva slabo zacela. Ob 8.30 uleti lastnik hotela v sobo, da naju taxist caka ze od 5.30 zjutraj pred hotelom. KAJJJJJJJJ? Kdo, od kje??? Je bil pa ata od 2 dni nazaj, ki naju je pripeljal do drugega hotela! in smo se zmenili, da ga v nedeljo CE BOVA RABILA !!! pokliceva okrog 7h na mobitel in lahko pride do 8h pred hotel, da naju pelje v eno vasico na nedeljski market. A on ne bodi ga len, se da na tursitih zasluziti uleti torej ze navsezgodaj k nam v hotel. Najbrz je v prejsnjem hotelu, kjer naju je odlozil izvedel, da sva sla v drugega, ker je tam zmanjkalo prostora. Potem naredimo plan, kaj bi si pogledali in ata hoce 100 USD. Ups, to bo pa prevec. In se na koncu nismo uspeli nic zmeniti, ker je postavljal visoke cene, midva sva pa imela zelo poceni alternativo na lokalnih minibusih. No tako da sva ga najela smo do zelezniske postaje, da greva po karte za vlak. Mu dala nekaj denarja in adios.

In kupiva karte za vlak. Pa un prodajalec neki muti danes, pa jutri pa ne danes, ampak jutri, bla bla. Sva rekla da rabiva za jutri, ker gre vlak ob 00.30 torej je to jutri. Nabaviva kupe in sibava. Pa k sreci se na hitro datum pogledam 5.5. Ne, ne, ne. Midva rabiva 4.5. ob 00.30. Ja takrat pa ni vlaka fanta! Cel plan se je podru. Kaj zdaj. Nic greva na trznico in popoldne na bus, kaj cva drugega. OK. Receno storjeno. Trznica je bila poden od podna. Same kitajska jajca in nek drug sranje. Skoda sploh zgubljat besede.

Popoldne pa na bus. Pa nimajo velike avtobusne postaje, ampak je treba kar nekje cakat, da mimo pripelje in pomahat. Prideva tja. Vsi busi v en kraj kamor sva ze bila (Bukhara). Midva bi sla pa v Urgench. En nek zlaman bus pa je imel sam nek cuden napis. Verjetno ala izredni prevoz. Tko da sva ka ze nazacetku izlocila. Pa cakava 15 minut in se ta bus pripelje do naju. Ce greva z njimi. Sva bila malo negotova, ker je bil dost sesut bus, pa dolga voznja. Ampak je bilo pa videt, da ima veliko placa med zici, kar je Gasperju seveda zelo pomembno. In baje da gredo v Urgench, tko k midva. Mal cincava. Ma ja greva zraven, kaj pa cva. Zgledajo prijazni. Na busu pa cel zur! So bili delavci iz Urgencha in okolice, ki delajo v Taskentu pri Uzbek Gas. In smo se noro zabaval. Midva pa 20 domacinov na malem busu, ki se derejo in rezijo. Nama takoj ponudijo 100g, ampak sva rekla da bova malo kasneje. WODKA namrec. Itak. In se rukne k nama Kolja, da bomo se pogovarjali. In smo se po rusko. Ene 2 ure. Jaz nisem pol nic stekal, ciste sem bil izmucen na koncu. Ampak je bilo res lustno. Smo se vse zmenil, pa se malo so se zabaval, midva pa tudi. Pol smo sli pa na obvezne raznjice pa se na obvezno Wodko. SAR`LK! Tako da je bilo res lust.

Zdaj sva v starodavnem mestu Khiva. NOOORO! Obzidje okoli in okoli. Notri pa same moseje, medrese in podobno. Vse se dosti ohranjeno, oziroma malo prenovljeno, ampak ne cisto iz nule.

Jutri sibava v mesto Moynak. Starodavna ribiska vasica ob Aralskem jezeru slash morju, ki je zaradi norega posega rusov v naravo in igranja, sedaj od morja oddaljena 150km. In se da videti ladje ki so sredi peska. Noro bo! Sicer je 460 Km v eno stran, ampak bo ze slo.
Pa Pa.