četrtek, 20. september 2012

7. Melaka... in pot na Perhentiane

Perhentian Islands, 20. september 2012

Evo naju spet na wi-fi:-)! Na rajskem otoku, kjer ob vecerji gledamo Sneguljcico. In na platnu en sam sneg;-).

Ok, kje smo ostali? Ja, v Singapurju. Sva si ga se pol pustila za drugic. Tko,kot njihovega zoo. Pocen jutranji taxi naju je dostavil do shoping centra,od koder je sel bus. In do 9h se vse zaprto:-/. Tolk o zajtrku. Pol pa totalna guzva cez mesto,vse do meje. Singapur je nabasan z ogromnimi stolpnicami, kjer so pa sami cebelnjaki. Pa vsaka nova, ki se gradi, je se 10 stukov visja. In na ful stanovanjih so na balkonih njihove zastave. Ja,drzavna stanovanja! Vsaj malo spostovanja sponzorju. In kar 80 % je takih stanovanj!

Cez mejo pa sama dzungla in nasadi palm. Pa dobre ceste. In ne ravno srecna roka z izbiro hotela. Zdaj imava filing, kaj tu pomenijo zvezdice. Sva takoj upgrejdala rezervacijo v KL;-)!
 

Mesto Melaka pa...kao Unesco, samo na pol podrto, pa mal zanemarjeno, so pa vsi ponosni na zapuscino Portugalcev in Nizozemcev.
 

No,svetle tocke so bile pa najin pevski nastop na Kitajski tv - v kitajscini, seveda, pa izpolnjevanje ene ankete lokalnega TIC-a, pa dvakrat obisk ene galerije, kjer sva obakrat srecala noro prijazne in zanimive prodajalce. Slike sicer nisva kupila-transport!, sva pa t-shirt,pa ga lahko uokviriva! Ja, tisto noc se je tudi total utrgalo nebo.

Pa zanimiva in nama draga je bila ena ful lustna pekarna:-P.
 

Popoldne pa koncno na zelezniško postajo 1h ven iz mesta. Vlak je bil celo 20 min prezgoden (cakala sva pa 4 h), kupe pa zal ni imel wc-ja in tusa, 'ker to imajo le tisti, ki gredo v Singapur'. Ostala raja pa tega ocitno ne rabi. Dons sem tako res smrdel. Po mojem še po malezijskih standardih;-). Ko sva se zbudila, sem pa se malo dzunglo gledal. Uau!

Potem se pa ze zacenja pot na otok Perhentian Kecil. To bo pa zgodbica za jutri;-)!


Uzivava, fajn sva, bodite tudi vi:-D!