sobota, 9. maj 2009

Zdrastvujte!

Po ponovnem kratkem obisku Taskenta, kjer sva spala v res socialisticni sobi, kar pomeni da je bilo zgrajeno v 50 letih in postelja je se originalna. Na sredi je imela nekaj velikih lukenj, tako da je bila kar umetnost najti plac za spat. V celem nadstropju je le en WC, stalno poln, tusa pa sploh nikjer. Vendar ti prijazna receptorka za 0,5E dovoli, da se tusiras v LJUKS sobi, kjer pa imajo tus.
Potem sva pa odsla na pot proti Kirgiziji. Na taxi standu je bila cela akcija. Stopiva ven iz avta in takoj enih 12 komadova se zacne dret in nagovarjat kam greva. Cela panika v glavnem. Pa se jaz z enim faconarjem ze dogovarjam, ko se obesi se 5 drugih in kar vmes tulijo in delajo zgago. Tko da sem zelo naglas povedal v ruscini da bo zaleglo, da se JAZ ZE POGOVARJAM S TEM GOSPODOM TUKAJ! Pa je bil mir v sekundi. Sva se mu pa zgleda z tem full prikupila. Med voznjo smo se veliko pogovarjali, ker ga je zanimalo kako je pri nas, kaksne so stvari, kaj delamo in vse take zadeve. Na koncu smo bili ze taki kolegi, da je sel on do naslednjega taksista, ki naju bo peljal do meje in se je on dogovoril koliko bova placala, da naju ne bo nasral. Normalna cena je 5.000 on nama je zrihtal da greva za 3.000. In to pri svojem sotrpinu! Ne bo naju on sekiral!

Pot do meje je bila pa fenomenalna. Gorski prelaz, po dolini tece cisto bistra reka, vmes pa akumulacijsko jezero smaragdne barve. Super v glavnem.

Na meji pa stroga kontrola. Ampak so bili prijazni in so nama pomagali izpolnjevati obrazce v grabljicah. Pol pa meni cekira potni list, Gasperju je bilo pa dolgcas. In potegne ven Lonely Planet. Prej naju je pa policaj spraseval, ce imava kake zemljevide s seboj. Ne, ne nimava. Ma kaki. In pol knjiga polna zemljevidov na mizo. Pa vprasa ta drug policaj (pa to ni vic) kaj je to za ena knjiga. In Gasper prbije to je pa nasa BIBLIJA! Oni pa sami zagreti muzlici, je unga kr ruknel: KAJ??? Pa sem pol se jaz hitro vskocil, da je to kniga za narediti rutko (nacrt poti) in da so hoteli notri, pa mesta, bla bla. Tko da je pol mislu, da je najbrz narobe slisal. UF, close one.

Zdaj sva pa v mestu Osh, kjer rihtava zadeve za naprej. Glavna aktivnost je seveda jahanje konjev in spanje v Jurtah. Imava pa tezavo, ker smo zacetek maja in se na visokogorske pasnike se niso podali in zato na najlepsem koncu pri nekem misticnem jezeru se ni jurt. Tako da imava se nekaj tezav z organizacijo. Tako da sva zvecer 3 ure lutala po mestu gor pa dol in iskala CBT. Turisticno organizacijo. Ker je na zemljevidu vrisana na napacnem kraju. Na koncu nama je pomagal en svicar, kar iz avta ven in naju usmeril na drug konec mesta. Sva koncno nasla on 5.30 zvecer in trkava, nikjer nobenega. Kako ce delajo do 6h? Banda. Pol pa le gruntava da smo najbrz ze bolj na vzhodu in da je mozno, da smo uro prestavili. In bi jo res morala. Tko da je bilo ze pac zaprto.

Danes je dan velike pobede in to v bivsi SSSR se na veliko praznujejo. Tako da bo danes v mestu parada.

Za enkrat toliko.

PA PA