torek, 25. september 2012

10. Selamat detang! Ali Welcome po 'domače'. Cameron Highlands.

Tanah Rata, Cameron Highlands, 25. september 2012

Selamat detang!

Ja, danes sva se koncno naucila se nekaj besed z jedilnika:)! Doslej sva v glavnem uganjevala, kaj narocava. Razen v Singapuru, ko sva na street foodu lepo pokazala, kaj bi. Pa se tam je bila totalna loterija. Je Nejka bila za eno zadevo 100 % da je piscanc, pa je bil krompir :0! 

Kakorkoli, danes sva tule v Tanah Rati (sredisce Cameron Highlands) sla v eno malaysko restavracijo in so bli fuuul prijazni in nama je ceel meni razlozu. En 40 variant Nasi Goreng - FILL IT UP. In je blo res dobr. Na otoku je ipak vseen kuhinja za turiste, pa ni tolk prometa, pa ne morjo tam vsega znat.

Ampak se pred malajsko sva pa nasla apple pie!!! Nejka ze od Singapurja jamra, da koooolk bi ona jedla jabolka. In evo: Lord's cafe!!! ima to na meniju. Res se nama je marija prkazala :). Po enih stengah v 1. stuk, gor pa soba s pomojem se original opremo iz casa angleskega osvajanja teh podorcij! In dva huda otroska stolcka iz bambusa al neki tazga, tud old timerja! (ja, zdaj gledam taksne zadeve, ja ;) ). Da ne govorim o izzzzvrstni apple pie in moji COKOladni torti. In dveh true cameron boh english cajih. :P Za manj kot 3 EUR vse skupi...

OK. Danasnja pot. Ob 8h dogovorjen speed boat. Ene 20 se nas je nabralo na pomolu. In neki fantje so nas tam kao neki razporejali. Na koncu je blo pa cist isto, kot pri prihodu na otok: vsi so ze sli, nam je pa vsake tolk casa kdo iz kaksnega colna reku 'not diz bot, jor bot vil kam'. No, saj je. Z malo vec kot pol urno zamudo. Ampak je bla pa voznja fajn, ni teral in nas ni kaj prevec premetavalo. Pa dva para avionov sta fuuuul pocas letela  in na koncu odvrgla miljavznt mini padal nad tisto vasico, kjer smo pristali :o! In sva pol to povedala v agenciji, ki naju je peljala naprej, pa so fuuul sprasval, kaj, kako, pa nic vedl, pa 300 m stran jim je to padlo z neba. Ja, fant iz agencije, ki naju je peljala naprej, in za katero karto sva rezervirala ze na otoku, naju je pa itak takoj snel na pomolu, z eno nogo sva bla se v colnu. Tuki gre vse v stilu don't look for us, we'll find you ;). (pa še res!!)
In tko nama bo zgleda ratalo tudi z naslednjim prevozom do otoka Langkawi. Opcija je bus, pa prestopanje, pa mal to traja, pa pride ene 70 rgt. Ali pa, kot sem videl ze na otoku, kombi za 85 rgt direkt. ampak morjo bit trije! in dons sva nasla tega Kitajca, ki ima to agencijo, pa smo se zmenil, da poklice v najin hotel, ko dobi tretjega. Gresta pa na otok tudi 2 Angleza iz tega hotel (skupaj smo se danes tudi vozili cel dan) , ampak en dan kasneje. No, njima sem ze prej povedal za to moznost kombija in ko sta se zdajle vrnila, sta prinesla gud njuz: za naju dva je kitajc ze nasu tretjega, za njiju pa se ni zihr:). Moram pa jutri se preveriti.
 
Drugace pa: danes sva videla Malezijo kot skupek obcestnih barak v nizini in z relativno dobirmi cestami, nekje med potjo sva ujela pogled na hribe, kjer sva se zbudila na poti z vlakom NA otoke, potem sva se vozila med neeeskoncnimi plantazami palm - plantaze so bile v vseh razlicnih stadijih rasti, pa potem pocasi dzungla in preckanja rjavo rjavih rek.
In potem koncno Cameron Highlands. Zacetek zelo razocarajoc. Totalno vsa pobocja dobesedno zavita v polivinil!!! Grozno za videti. Ocitno VSE, kar gojijo, dajo v te plastik fantastik steklenjake. Zdi se, da se zivijo v tem. Nocem razmisljat, kej ta plastika konca...
No, po tem Plastikvillu, pa se je prikazal lepsi del. Angleska travca, nekaj leeepih his, nekaj se bolj nenavadnih kolosalnih stavb... In potem nas kombi pripelje 30 m naprej od hotela,. kjer sav imela rezervirano. In 3 sekunde prej zacne en drug par govort 'please stop, it's our hotel' in mi2, yes yes, our's also in ta tretja dva... well, we also reserved here :D!! Skratka, as I said: They found us :D!!!!
In tole mestece... vasica s 300 m dolgo shopping and eating ulico je proooov lustno! Jutri greva na poldnevno turco (sva vzela 'leisure trip, ideal for families and elderly people' ;D ) in bova vidla planatze in tovarne caja, pa jagode, pa metuljčke, pa se kaj... (ne morem zdaj vsega povedat, da bom lahko se jutri kaj napisal ;) ). No, je pa tule tudi lustno, ker sem se koonco lahko vsaj malo oblekel. V smislu dolge hlace, dolgi rokavi, pulover! in celo spodnja majca in nogavice :0!! Ceprav, saj vem, da bo cez tri dni na morju spet lustno setat v japonkah ;)!

Aja, sadje: mango, kokos, lici, orange, ananas so sokovi, ki sva jih sveze pila še na otoku, iz konzerve pa se pasijonko in krizantemo. Danes, med cakanjem na prevoz, mi je pa ena mamca dala se en lici za probat :P, pa se neki, kar mi pa ni tko zlo disalo...(pa tud ne veva, kaj je)

Tko. To, bo za danes to. Se mal, pa ugasnete racunalnike in greste domov, mi2 pa spat:). Jerneja se itak najbolj od vsega posveca eni KNJIGI :0 ?!!!

Uzivajte tudi vi!